Театър на сетивата София и Институт за изследване на Тишината представят

 

 

 

ОСТРОВЪТ НА ТИШИНАВТИТЕ – СЪН В ЛЯТНА НОЩ

 

 

 

15, 16 и 17 август на БЕГЛИКА ХОРОДЕЯ 2019

Има една митична история за Луната. Историята е напълно невероятна и в същото време съвършено вярна. Тя разказва как много, много отдавна, още когато лунните морета били пълни с вода, на дъното им живеели огромни миди, в които се раждали блестящи перли. С времето моретата пресъхнали, черупките на мидите се стрили на прах, но перлите останали. Това е причината Луната и до днес да свети с такава сребриста, ефирна, перлена светлина…

 

Пълнолуние. В средата на идеално равно водно огледало отразяващо звездното небе е притихнал остров. Островът на тишинавтите. Учените-поети, изследващи пространствата между два едва доловими плясъка от вълнички, между две изкуквания на кукувица, и два необичайни шума в нощната гора, тези, които търсят Тайната, скрита зад видимото за очите, са отново тук.

 

За пета поредна година Театър на сетивата София и Институт за изследване на Тишината създават спектакъл-Лабиринт, вписан в магичния свят на Природата. Островът на Тишинавтите е един едновременно митичен и реален остров, на който в продължение на 3 нощи ще се разиграе спектакъл отвъд думите, сравнимединствено с древните мистерии. Нарекохме го „Сън в лятна нощ“, защото дните му се съвпадат с августовското пълнолуние.

 

Сетивния спектакъл-изследване Сън в лятна нощ ще се случи на 15, 16 и 17 август като част от единадесетото издание на Беглика Хородея 2019.

 

Тази година спектакълът ще е вечерен, а посещението на Острова на тишинавтите ще става с осигурени от нас лодки между 19 и 21 ч. на групи по 5 души. Необходима е предварителна резервация и закупуване на билет на www.sensorytheatresofia.com или на място в случай, че има свободни места.

 

ЦЕНА на билета: 40 лв.

 

Продължителността на преживяването трае около час и половина.

 

Спектакълът “Островът на тишинавтите” е достъпен за посетителите на БЕГЛИКА ХОРОДЕЯ 2019, а ако идвате само за Лабиринта можете да закупите еднодневен билет за Фестивала от www.beglika.org