1. Програма2018
  2. /
  3. Кино с Кинематограф.бг
  

Кино с "Кинематограф.бг"

Кино на абсурда22 август, 19:30 ч.
Кино на абсурда

Кино на открито и в планината си е една мечта, която тази година ще превърнем в реалност. 10 филма по пътя към Беглика, всеки ден с дневна и вечерна прожекция по тема, за да събудим там и най-дълбоките кътчета на въображението ви. Проследявайки истории от живота, откриваме, че често зад съвпаденията и нелепите сблъсъци на обстоятелства, като че ли стои невидима нишка, която свързва всичко. Е, в опита си да следваме тази нишка, събрахме точно такива истории, наситени с обрати, ирония и дяволит смях. Всяка от селекциите на Беглика включва и българско късо кино.

Десет стъпки до киното - Беглика фест

23 август, 13:15 ч.
10 стъпки до киното

Подборът на филми включва теми като приключенията на група хлапета и ефекта върху отношенията им, как се излиза от рутината, красивият път на една лисица през свят, наподобяващ много Малкият принц, (не)възможното бъдеще на социалните мрежи и още. Избрали сме филми, които ще забавляват, но и ще вдъхновяват за размисъл и дебат по различни въпроси.

Филм за космоса

23 август, 19:30 ч.
Кино за Космоса

В тази вечер ще погледнем нагоре към звездите и ще преминем през светове, явления, наука, красота, да усетим по нов начин колко е необятна Вселената. Един от филмите ще е феноменалния Overview, филм проследяващ живота на Международната космическа станция на Земята, ще прелетим покрай Вояджър 1, машината, която отдавна вече пътува отвъд пределите на Слънчевата система, ще чуем отново гласа на Carl Sagan в един невероятен полет на въображение, в който той ще ни отнесе из луните на Юпитер и Сатурн. Всяка от селекциите на Беглика включва и българско късо кино.

Да живееш промяната / Living the change

24 август, 13:15 ч.
Да живееш промяната – пълнометражен филм

Живеем в интересни и бързопроменящи се времена. Времена, в които сме изправени пред екологична, икономическа и социална криза. Какво трябва да направим, за да се справим с всички тези предизвикателства? Как можем да осъществим промяната, водеща до един по-хармоничен и прекрасен свят?

„Завръщане към природата“ и „Кинематограф“ представят документалния филм „Да живееш промяната“. Филм, запознаващ ни с вдъхновяващите истории на хора, които предизвикват промяна в живота и общностите си, за да живеят по един по-устойчив и възстановяващ начин.

От горски градини, компостни тоалетни да кафенета за поправка и времева банка, „Да живееш промяната“ ни предлага най-различни примери, които ще ни вдъхновят да преосмислим начина, по който живеем.“

На път

24 август, 19:30 ч.
На път

Селекцията „На път“ е условно разделена на две части: в първата ще видим истории от България, Албания, Гърция и Турция и ще се уверим, че познаваме Балканите по-малко отколкото си мислим; във втората ще обиколим Азия, Южна Америка и Карибския басейн, за да се запознаем с безкрайно любопитните и вдъхновяващи истории на перуански затворници, монголски еленовъди, афгански скейтбордисти и т.н. След визуалното препускане из космоса следва пътешествие около родната ни Земя!

Десет стъпки до киното

25 август, 13:15 ч.
10 стъпки до киното

Подборът на филми включва теми като приключенията на група хлапета и ефекта върху отношенията им, как се излиза от рутината, красивият път на една лисица през свят, наподобяващ много Малкият принц, (не)възможното бъдеще на социалните мрежи и още. Избрали сме филми, които ще забавляват, но и ще вдъхновяват за размисъл и дебат по различни въпроси.

Майсторите на съспенса

25 август, 19:30 ч.
Майсторите на съспенса

Още от древни времена хората сядат край огъня събират смелостта, страховете, любовта, омразата, страшното и красивото в кръг, за да откриват света по нов начин – чрез истории. В тази селекция, подборът на филми ще премине през страшните истории, но се фокусира по-скоро върху онова върховно напрежение на очакване в неизвестното. Очакване насред вихъра на сюжета от невероятни обстоятелства и проблеми, които съдбата може да сплете. Какво ще се случи ще е големият въпрос на тази селекция и тя няма да ви остави дъха до последната минута. Всяка от селекциите на Беглика включва и българско късо кино.

 

Големите истории в малките филми

26 август, 19:30 ч.
Големите истории в малките филми

Последната вечер на фестивала ще е още по-наситена с магия. Магията на живота и невероятните свързаности между на вид несвързани неща, които с ежедневните си действия създаваме. Събрахме най-големите истории, които през последните години Кинематограф откри по света. Всичките награждавани по световни фестивали, някои и с Оскар, историите са разтърсващи и носители на много мъдрост.

 

 

Кино с „Кинематограф.бг“ е част от пространството на Читалище „Беглика“.