1. Програма2018
  2. /
  3. Островът на Тишинавтите
  

Островът на Тишинавтите

Необичайната комбинация между спектакъл, тишинавтско изследване и сетивно пътуване ще се случи на 23, 24 и 25 август като част от десетото юбилейно издание на Беглика фест 2018.

Посещението на Острова на тишинавтите ще става с лодки, осигурени от Рафтинг Клуб Раец – Rafting Club Raets мeжду 13 и 16 ч. на групи по 6 души. Необходима е предварителна резервация и закупуване на билет от тук или на място в случай, че има свободни места.

ЦЕНА на билета: 30 лв.

Вслушани в духовете на гората… долавяме техните гласове, шепота им, проскърцванията, подземно пъплене, скрибуцане… навлизаме в друго време… дочуваме древната песен на земнте недра… отваряме празно и тихо пространство в себе си, за да ни съобщят нещо важно… усещаме бавните пулсации на подземното сърце.

Институтът за изследване на Тишината и Театър на сетивата София откриват за четвърта поредна година своята лятна изследователска резиденция на острова в язовир Голям Беглик в Родопите. „Островът на тишинавтите 2018” ще развие и надгради изследванията от предишните издания, като задълбочи индивидуалното преживяване на посетителите-тишинавти с прилагането на достиженията от сетивните пътувания (създадени и развити от Института през последната година) в условията на естествения горски лабиринт.

Светът на Острова е отворен за притихналите, неподвижни и внимателни. Езикът му е деликатен и нечовешки, но той говори на всеки, който поиска да го чуе, защото това е древният код, свързващ всичко в един Живот, без време и без край… Подаваме ръка в тишината и долавяме… Това е завръщането към едно старо и забравено приятелство. И въпреки че пътуването свършва, то едва сега започва…