40403716_1970516736305218_3763199573946793984_o copy

Инипи (още познат като Темазкал) е древен пречистващ ритуал, една от свещените церемонии на племето лакота (сиуксите). Представлява вид индианска сауна, която се прави във вътрешността на куполовидна конструкция в която се вкарват нажежени до червено камъни и върху тях се излива инфузия от различни билки (лавандула, салвия, роза).

 

Формата на темазкала символизира утробата на майката Земя. Този вид церемония ни помага да се пречистим и обновим с помощта на четирите първоелемента – земя, огън, вода, и въздух. Ритуалът ни позволява да погледнем навътре в себе си, да се освободим от страхове, да излекуваме травми и да достигнем състояние на вътрешен мир и хармония. В колибата на камъните преживяваме едно своеобразно прераждане от което излизаме по-чисти, обновени, спокойни и балансирани.

 

Целите на участието ни в Беглика включват: Съхранение и интеграция на историята, знанието и мъдростта на различни древни общества на Земята за добруването и здравето на всички същества в новата Епоха на Водолей. Запазване на различни древни ритуали като свещения огън, свещените натурални растения, пера, кожи от животни. Съхранение на ритуали като темазкал/инипи церемония (вид парна сауна), лечебни церемонии, търсене на визия (самомедитация в планината), древни танци и др. Възможността традициите да бъдат по достъпни за хората и това знание лесно да стига до тях.