„Островът на тишинавтите“ – сетивно пространство-лабиринт

Пристъпваме в пространството ОТВЪД ДУМИТЕ. Оставаме неподвижни за малко. Притихваме. Разгръщаме сетивата си в дълбочина. Свързваме се. Навлизаме във финото измерение. Островът бавно наближава. Плясъкът на веслата и повеите на вятъра вече са Музика. Всяка капка ясно отеква. Последни метри и… тишинавтите стъпват на брега. Островът ни приема във вечното си настояще. Тук и Сега.

Това е третата част на едно научно-поетично изследване, водещо към непознати кътчета от Острова, който се оказва колкото извън нас самите, толкова и вътре в нас. Тайнствено тяло, разположено на дъното на въздушния океан в средата на голямо водно огледало – Островът ни вика отново за следваща среща.

„Островът на тишинавтите“ е сетивно пространство-лабиринт, създадено от „Театър на сетиватa София“ като ествствена част от Беглика фест 2017 – Пресътворение. Случващ се на големия остров в язовир „Голям Беглик“, спектакълът-изследване превръща зрителите в съучастници, в изследователи-тишинавти, проникващи под повърхността на познатата реалност в търсене на неочаквани съкровища, обвити в Тишина.

„Островът на тишинавтите“ ще бъде достъпен за посетителите на Беглика фест 2017 на 24, 25 и 26 август между 14 и 17 ч.

За разлика от предишните издания, тази година посещанието на Острова ще бъде с билети, които може да закупите предварително тук или на място в случай, че има свободни места.

ЦЕНА НА БИЛЕТ: 30 лв.

Спектакълът „Островът на тишинавтите“ е достъпен за посетителите на Беглика фест 2017, а ако идвате само за Лабиринта, можете да закупите еднодневен билет за Фестивала.