Горски кът „Читател“ – книги от вас за вас

Горски кът ЧИТАТЕЛ ще предложи много заглавия, дарени от страстни читатели, които създават малко книжно място в гората. Книгите ще бъдат на разположение на всички участници в Беглика фест без ограничение. В събота следобед книгите ще могат да бъдат взети от книжния кът и отнесени в новия си дом, а онези, които не открият своя собственик, ще бъдат дарени на читалище „Четвърти май“ в гр. Батак.

Освен библиотека върху тревата, горският кът ще предложи богата програма с книжни събития. Ще проведем разговори върху творчеството на различни световноизвестни автори: Дж. К. Роулинг, Амели Нотомб, Фредерик Бегбеде, Астрид Лингрен и А. П. Чехов. Специално внимание ще обърнем на българските писатели Елин Пелин, Йордан Йовков, Николай Хайтов и Никола Гигов. Литературно четене и раздумка върху своя роман „Аз още броя дните“ ще направи Георги Бърдаров – победителят в телевизионното състезание „Ръкописът“. Малките и големите читатели ще се срещнат и с писателките Радостина Николова и Мая Бочева.

В петък и събота всеки участник ще може да излезе пред публиката и да прочете любимото си стихотоворение. В горския кът „Читател“ ще има също детска арт работилница и уъркшоп по творческо писане.

Заповядайте в горския кът на книгите!