Импровизационна и джем сцена на Беглика фест 2017

За първа година на Беглика фест се сбъдва мечтата за официална сцена за джем-действие! ИМПРО-ДЖЕМ-СЦЕНАТА отваря пространство за взаимодействие и взаимо-въздействие на артисти от различните изкуства – музика, танц, цирк, поезия, фотография, видео и… В сутрешни и следобедни слотове ще се импровизира вкупом. Творчеството да се лее от момента в мига. Всички са поканени.

В програмата й преплитаме свободни сутрешни и следобедни джем сесии с музикални уъркшопи с джембета, диджириду, експериментален танц и отделни изпълнения на музиканти и танцьори.

Всичко, което там научите, ще можете да упражните и в джема да приложите! Сцена за отключване на вътрешни таланти и творчески подем! Надяваме се да се родят прекрасни, вдъхновени ритми, танци и колаборации.

Кратка информация за уъркшопите

Ира Iroctopus – уъркшоп по Експериментален танц – различни упражнения и провокативни задания за танцово-театрална импровизация

Илина Бодурова – Биле –  “Пътешествие през енергийните портали” – С музикалния проект „Пътешествие по Енергийните Портали“ съзнателно преминаваме през всяка една от чакрите, активизирайки ги, под съпровода на подбрана музика и напътствия.

Джемфрии Пловдив – студенти от академията в Пловдив, които ще споделят познания за ритъма и изкуството на джембето с всички, които се включат в уъркшопа.

Soulfia е отворен проект от „пътуващи музиканти“, осъзнаващи естествения процес на хармонизиране чрез музика. Фокусът на музикални вибрации варира от Балканите до Близкия Изток с иновиране на класически, традиционни композиции и песни с автентично фолклорно звучене, предимно от държавите България, Македония, Гърция, Турция, Сирия, Иран, Арабия… все в добро съседство.

Уъркшопът ЕХО – Екзистенциалност в Хармония и Осъзнатост. Ще съдържа разговор, дискусия, медитации, музикални импровизации.

СътвоРими е концерт-импровизация, с участието на публиката, в който ви каним да творим заедно в музика и рими. Проект на Константин Кучев и Мартин Петрушев, в Неделното издание с гост-музикант Краси Кирчев.