Читалище „Беглика” – библиотека, кино и форум

Вдъхновени от многогодишната културна дейност на читалищата в България, по време на десетото издание на фестивала решихме да ви поканим в пространството на Читалище „Беглика”. В него по традиция съчетаваме просветителската и обществена дейност с книгите и кино изкуството. Израз на тази цялост през юбилейната 2018 г. ще са Форум „Беглика“, Кино клуб „Кинематограф“ и Литературен клуб „Читател“.

Във Форум „Беглика” тази година темите са свързани с образованието, живота и връзката ни с природата. Заповядайте да дискутираме заедно знанията, опита и идеите си затова как да отглеждаме децата си през първите 5-6 години; как може училището да им даде нужните умения, необходими за бъдещето; как да създадем общностно училище; каква е връзката между нас, билките и градината; каква е етиката в потреблението ни и възможно ли е да не произжеждаме отпадъци у дома; невидим или видим е човешкият отпечатък върху природата; как да опазим Пирин… и още други теми от Форум „Беглика”.

Форумът ви очаква от 11:15 ч. преди обяд и от 15:15 ч. следобед, като първият панел ще е в лекционен формат, а следобедният ще е отворен за споделяне на опит от участници с интересовани и опит по темите. Тази година залагаме на интерактивен подход към представяне на съдържанието. Гответе се, ще бъдете изненадани!

Всеки ден от 9:15 ч. ще се провеждат литературни четения и библиотеката ще бъде на ваше разположение.

Кино прожекции под звездите ще има също във всички фестивални дни от 13:15 ч., както и вечер от 19:30 ч.

No Comments

Напишете коментар